Împreună facem #FapteBune și avem puterea să schimbăm comunitatea!

„12 Fapte Bune” este un program de voluntariat intern, prin care dezvoltăm angajamentul și participarea socială a angajaților, prin implicarea lor lunară în acțiuni în beneficiul comunității. Programul „12 Fapte Bune”, lansat în luna noiembrie 2019, oferă constant oportunități de implicare socială pentru angajații Mega Image din toate ariile de business: Sediul central, magazine, depozite.

Programul îi încurajează pe angajați să se implice în realizarea unei fapte bune în fiecare lună, oferindu-le posibilitatea să aleagă dintr-o serie de inițiative de voluntariat. Cauzele pe care le susținem în acest proiect sunt asociate pilonilor strategici de sustenabilitate: implicarea în comunitate, un stil de viață sănătos, reducerea risipei alimentare și protecția mediului. Toți angajații pot consulta calendarul lunar de activități și își pot alege o cauză caritabilă pe care doresc să o susțină, prin participare activă sau donație financiară.

Prin implicarea angajaților în inițiative de voluntariat, ne propunem să fim mai buni pe tot parcursul anului, să fim buni cetățeni, având un comportament social responsabil în mod regulat. Astfel, din grijă față de comunitate, ne-am îndreptat atenția spre acțiuni pentru bunăstarea persoanelor aflate în situații dificile, protecția mediului înconjurător sau promovarea unui stil de viață sănătos.

Din 2019, am susținut cauze sociale prin parteneriatele cu ONG-urile care activează în următoarele domenii diverse: copiii cu risc de excluziune socială și din zonele defavorizate; copiii cu boli terminale; incluziunea persoanelor cu dizabilități locomotorii, vizuale și auditive; copiii cu nevoi speciale (ADHD, autism); femei victime ale violenței domestice sau aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială, protecția animalelor și protecția mediului.

Astfel, acțiunile de voluntariat pentru sprijinirea cauzelor sociale constau în acțiuni, care de-a lungul unui an au fost: donații cadouri de Crăciun pentru copiii bolnavi, pentru copii din centrele de plasament sau cei din zonele defavorizate, donații de încălțăminte pentru tinerii cu risc de sărăcie și excluziune socială, târguri caritabile de Crăciun sau de Mărțișor pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilități de vedere sau a copiilor cu nevoi speciale, donații de cărți pentru copiii din zonele rurale, încurajarea copiilor din medii defavorizate să continue școala în cadrul unor sesiuni de orientare, donații constând în cadouri pentru victimele violenței domestice, donații de păr destinate femeilor bolnave de cancer, acțiuni de ecologizare a spațiilor verzi, plantare de copaci și activități de îngrijire ale animalelor.


#Împreună am plantat Pădurea Mega - 12.000 de copaci, câte unul pentru fiecare angajat! 

Această inițiativă de împădurire face parte din eforturile continue ale Mega Image de a încuraja un viitor mai verde și mai sustenabil. Suntem mândri că acțiunile noastre au un impact pozitiv și de durată asupra mediului și asupra comunităților în care trăim.

Premii obținute


Locul II la Gala Romanian CSR Awards 2021, la categoria "Campanii interne de CSR"!


„12 Fapte Bune" a obținut recunoașterea la ediția "Romanian PR Award" 2020, unde a primit Silver Awardla categoria Employer Branding. 


Locul II la categoria "Un vecin mai bun" al Leadership Awards 2019 ("Better Neighbor – Breaktrough Achievment"), pentru programul intern de voluntariat.

Ce am făcut în trei ani de 12 Fapte Bune?

0

Donații financiare (lei)

Vino și tu în echipa noastră!

Vezi toate joburile  

 Creează alertă job

United States The Netherlands Belgium Greece Serbia Czech Republic Romania Portugal Indonesia